Сливен

Засилени полицейски проверки по пътищата в Сливенско през лятото

Традиционно през летния сезон се наблюдава интензивен трафик по пътищата от републиканската пътна мрежа, като движението е особено натоварено в последния работен ден и в почивните дни.

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на нарушенията, влияещи пряко на пътния травматизъм, от 11 юни до 26 септември е в ход традиционната операция на пътна полиция „Лято“. Операция е разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция” и е част от инициативите по превенция на пътната безопасност.

През летния сезон екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще осъществяват контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия и засилен трафик в областта. Планирани са специализирани операции по контрол на скоростните режими на територията на ОДМВР – Сливен. Засилени остават проверките за употреба на алкохол и наркотици.

Завишен контрол ще има по автомагистрала „Тракия“ и пътищата от първи и втори клас в областта в часовете: петък – от 14.00 до 21.00 ч., събота – от 08.00 до 14.00 ч., неделя – от 14.00 до 21.00 ч.

Ще се следи за неправомерно движение, спиране и паркиране в аварийната лента на автомагистралата. Всички технически средства за контрол на скоростта са в изправност и в експлоатация.

ОДМВР – Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

Facebook Comments