Сливен

Засилени проверки на товарни автомобили и автобуси в Сливен

Водачите на 68 товарни автомобили над 12 тона са проверени в Сливен в рамките на продължаващата специализирана полицейска операция под егидата на Roadpol – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Тя е съвместна с екипите на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Такива операции се провеждат на територията на целия ЕС от 7 до 13 февруари.

По време на акцията в Сливен са съставени 6 фиша и 2 акта за техническа неизправност, като един от проверените автомобили е спрян от движение.

“В специализираната опрерация основно се набляга на времето за почивка на водачите, претоварване на товарните автомобили, както и превозване на повече пътници в автобусите”, коментира главен инспектор Димитър Кикьов.

Всички водачи са проверени за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни.

От екипа на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ е съставен акт за изтекъл документ за психологическа годност. Глобеният шофьор коментира: “Актовете на Изпълнителната агенция са от 1000 лева нагоре, за което трябва да работя поне половин месец, само заради този акт”.

Операциите с акцент товарни автомобили и автобуси са залегнали в календара на Roadpol четири пъти в годината.

Facebook Comments