Сливен

За чудесата на св. Ефрем Нови разказаха християни от Ямбол и Тополовград

За четири чудеса на св. Ефрем Нови споделиха християни в Ямбол и Тополовград, когато иконата, с частица от мощите на светеца, беше в техните градове на поклонение.

Припомняме, че с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий чудотворната икона на св. Ефрем Нови ще бъде изложена и в Сливен от 09.00 часа, на 22 юни (вторник) в храм „Успение Богородично“. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните.

От 19.30 часа в Читалище „Зора“ в Сливен ще бъде прожектиран и филмът за св. Ефрем Нови “Светецът светкавица”, чийто автор е журналистът Ангел Бончев.

Свидетелствата в Ямбол бяха представени пред енорийския свещеник архимандрит Димитрий по време на престоя на иконата в града преди дни.

Жена на 60-годишна възраст на име Юлияна разкри за мигновена помощ, която е получила. По време на хранене, дамата се е задавила и в момента, в който е била пред задушаване, призовала в мислите си св. Ефрем Нови с думите „Свети Ефрем, помогни ми“ и веднага дихателните й пътища били освободени. Тя отдава спасяването си изцяло на свети Ефрем Нови, който е най-обичаният й светия.

Друга жена на име Марияна от Ямбол, сподели, че племенникът й е бил изцерен от свети Ефрем Нови. В знак на благодарност жената обсипа иконата на светеца с красиви бели рози.

За чудодейна помощ свидетелства и млада двойка от София, които не отдавна са преживели тежка ковид инфекция. Момчето разказа за молитвите към св. Ефрем, когато здравословното му състояние е било много тежко. Молил се е на светия великомъченик Ефрем Нови и отдава своето излекуване на чудотворството на светеца. За да благодарят на светията, той и неговата съпруга, дойдоха специално от София и се поклониха на иконата.

Петя Петрова от Тополовград също е преживяла тежък ковид. “Когато се разболях и започнах да се влошавам, моята баба ми даде книгата и иконата на св. Ефрем Нови. Заръча ми да се моля на светеца. Не спирах да го призовавам с молитвите, които са в книгата на Ангел Бончев “Свети великомъченик и чудотвоец Ефрем Нови” и наистина дължа изцерението си изцяло на този велик светец. Благодарна съм му. Цял ден стоях пред иконата да му благодаря, когато беше в Тополовград!”

Facebook Comments