ЛЮБОПИТНО

Здрава Каменова гостува в Сливен със стендъп комедията “Една жена каза”

Искате да се потопите в науката „Клюка“? Искате да разцъфнете от радост? Искате да чуете абсурдни монолози, които са реални случки от живота? Какво трябва да направите?

Посетете Куклен театър – Сливен! Там ще Ви очаква oгнената стихия Здрава Каменова.

След финала на нейното шоу ще обикнете още по-силно приятелите и половинките си, ще се заредите с жизненост и самочувствие за нови житейски подвизи.

Ирония и самоирония, смях до сълзи със Здрава Каменова! Комедия, която ще съжалявате, ако пропуснете!

Кога?

На 22 април 2023 г., събота, от 19 часа

Къде?

ДКТ – Сливен

Цена на билета: 20 лв.

 Здрава Каменова – актриса и драматург

Родена е на 26 юни 1979 г. в София. Приета е през 1998 г. в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ при проф. Румен Рачев.

През 2004 г. печели наградата „Икар“ за ролята си в „Карлсон и дребосъчето“. През периода 2003 – 2005 г. Здрава Каменова превежда от английски на български език филми, занимава се и с озвучаване. През 2019 г. е номинирана за наградата „Икар“ в категория „най-добра актриса“ за ролята ѝ в „Дом за овце и сънища“.

Започва да се занимава с драматургия около 2001 г. Първата ѝ пиеса е „Нещо хубаво, нещо само твое“. През 2006 г. нейната пиеса „Отклонения“ е сред лауреатите на конкурса „Нова българска драма“ в Шумен. Година по-късно печели първата награда в същия конкурс с друга пиеса – „Баща ми“.През 2012 г. „Праехидно“, която Каменова пише заедно с Гергана Димитрова, печели „Икар“ за най-добър драматургичен текст. През 2015 г. написва книгата „Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта“. Каменова и Гергана Димитрова получават съвместна номинация за „Аскеер“ в категория „Съвременна българска драматургия“ за пиесата им „Добре дошли в България“ през април 2017година.

Facebook Comments