СЛИВЕН

Здравната служба в сливенското село Драгоданово е вече обновена

Приключи ремонтът на сградата на здравната служба в село Драгоданово, който започна в края на август. Преди да бъде въведена в експлоатация, кметът Стефан Радев направи оглед на извършените дейности.

„Поехме ангажимент към кмета Станчо Станчев и жителите на село Драгоданово, да подобрим окаяното състояние, в което се намираше сградата на здравната служба. Стартирахме поетапно ремонтните дейности още миналата година, като започнахме с обновяването на покрива, а след това и помещенията“, коментира кметът.

„Крайният резултат и условията, при които медицинските специалисти ще посрещат пациентите тук са много добри и в полза на всички“, каза още Стефан Радев.

На свой ред кметът на селото Станчо Станчев и част от персонала на здравната служба благодариха за изпълнението на поетите ангажименти от страна на кмета Радев и подчертаха, че сградата не е била ремонтирана, откакто е била построена, близо 50 години.

Пенсионираната акушерка Надка Колева, която работи вече 20 години в здравната служба в селото, също изрази добрите се впечатления и благодарност  от новата и модерна визия на сградата.

„Състоянието й преди ремонта беше плачевно, работеше се трудно в такава обстановка. Сега помещенията имат съвсем различен изглед – просторни, чисти и изцяло обновени“, каза още Надка Колева.

Здравната служба разполага с лекарски кабинет, манипулационна и др. При ремонта са подменени външната и вътрешна дограма. Изцяло са изградени водопроводна, канализационна и електро инсталации. Монтирани са мивки с водонагреватели към тях и ЛЕД осветителни тела. По стените и таваните са направени нова шпакловка и боядисване с латекс. На пода е положен балатум. Изцяло е ремонтиран и санитарният възел – мивка с водонагревател, тоалетно гърне с казанче, вентилатор, фаянс по стените, теракота по пода.

Средствата за дейностите, на стойност над 25 хиляди лева, са предоставени от Община Сливен. Изпълнител на ремонта е „МиП инженеринг 2000” ЕООД. Миналата година Общината отпусна средства в размер на близо 15 хиляди лева за ремонт на покрива.

Facebook Comments