Сливен

Злоупотреби за над 100 хиляди лева с европейски средства в Сливенско

Полицията в Сливен разкри злоупотреби с усвояване на средства от Европейските фондове. В хода на спецакцията, която е проведена през вчерашния ден на територията на областта, органите на реда са претърсили 13 регистрирани животновъдни обекта и са установили редица нарушения, свързани с деклариране на неверни данни пред Държавен фонд „Земеделие“.

В 12 от проверените обекти не са намери животни, които е следвало да бъдат отглеждани в тях, като основания за получаване на субсидии.

На някои от заявените адреси, проверяващите дори не са намерили и съществуващи сгради или такива, които са годни за осъществяване на животновъдна дейност.

В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, които са декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 година.

По първоначални данни субсидията, която e трябвало да бъде получена за стопанската година, въз основа на подадените неверни данни, е за над 100 000 лева.

Трима са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по извършените проверки продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен.

Facebook Comments