БЪЛГАРИЯ НА ФОКУС

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 5-годишният Габриел се нуждае от средства за лечение

5-годишният Габриел има нужда от помощ за трансплантация на стволови клетки. Момченцето е от старозагорското село Обручище и е с диагноза „Детски аутизъм“.

Родителите на малкия Габриел вече три години провеждат консултации с различни специалисти. В търсене на решение на проблема на Габи, те се свързват с клиника в Нови Сад, Сърбия, където с голяма успеваемост се трансплантират стволови клетки. Семейството е кандидатствало за лечение и Габи е одобрен за 3 процедури. Цената, която е нужна за лечението, е 42 000 лв. Сумата обаче е непосилна за семейството.

„Габриел е прекрасно дете, на което животът му даде тежък товар да се бори от съвсем малък. От 2-годишен забелязахме, че Габи не е като другите деца. Не говореше все още и изведнъж отказа всякаква комуникация с други хора. Стана раздразнителен, затворен в себе си и не ни обръщаше внимание. Не ни гледаше дори в очите. Отказваше да ходим по площадки и да си комуникира с други деца. И така започна нашето ходене по мъките. Габи вече е на 5 години, но все още не може да говори. Не можем да чуем най-скъпите думи като мамо, тате, бабо или дядо. Не можем и да се наслаждаваме на моменти, в които играе или прегръща малкото си братче“, казва майка му Виктория Колева.

За лечението на детето е открита дарителската сметка на името на Габриел Николаев Степанов в банка ДСК.

IBAN: BG72STSA93000030701137

BIC: STSABGSF

Можете да направите дарение и чрез: Revolut: @gabistepanov Може да дарите и чрез платформата: https://pavelandreev.bg/campaign/zaedno-v-pomosht-na-malkia-gabi Заедно в помощ на малкия Габи (pavelandreev.bg).

Facebook Comments