България

Кирил Петков и Асен Василев влизат в политиката

“Заедно с Асен Василев влизаме в политиката, ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори”. Това заяви Кирил Петков по време на днешната церемония по предаване на поста на новия служебен министър на икономиката Даниела Везиева.

По думите му, с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия.

“Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние подкрепяме президента Радев и вижданията му, но това няма да е негова партия”, коментира още Петков.

“С Асен Василев обмисляхме какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната по-дългосрочно. Решението ни беше, че това ще се случи не като част от този служебен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време“, допълни още Петков.

“Хората, с които ще се обединим, ще са със същия профил, с успешна кариера, за да сме независими. За да е ясно откъде са средствата, ще искаме да подпишат декларация за прозрачност”, каза също Петков.

“Ако беше проектът ни инженерингов, сега щяхме да имаме партия. Видяхме желанието на хората за промяна. За нас няма ляво, дясно”, бе категоричен Кирил Петков.

Facebook Comments