ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Климент Шопов: В България не е имало война, масов глад или страшен мор, но населението намалява с бързи темпове

За последните 25 години населението на Сливен е намаляло с повече от 30% или 60 хил. души. Това каза водачът на листата с кандидати за народни представители на “Възраждане” в Сливен Климент Шопов пред журналисти във връзка с интензивните процеси по обезлюдяване. Той допълни, че на много места в страната и в общините Котел и Нова Загора населението намалява с бързи темпове, въпреки че в България не е имало гореща война, масов глад или страшен мор.

“Освен ниските стойности на раждаемостта, които влияят на демографията у нас, населението намалява и в резултат на лошата и дискриминационна трудова политика спрямо българите. Тази трагична тенденция се дължи само и единствено на лошото управление на държавата”, заяви Шопов. 

Той допълни, че нещата предстоят да се влошат, защото евроатлантическото мнозинство иска да подпише Споразумение за партньорство за миграция и мобилност с Индия, чрез което български фирми да внасят работници оттам. 

“Това е изключително притеснително, защото практиката да се наемат чужденци вече съществува и в големите предприятия на Сливен и по този начин работните места на трудолюбивите българи се заемат от внесени кадри отвън.”, каза още Климент Шопов.

Кандидатът за народен представител от “Възраждане” допълни, че с подобни споразумения се дава възможност на фирмите да наемат чужденци, които работят повече за по-малко пари, а българите остават без работа и без алтернатива, освен да отидат в чужбина.

“Това води до задълбочаване на кризата в сферата на труда у нас, до постепенното изключване на българското население от нея, защото  през последните години евроатлантическите партии са приели редица промени в Закона за чужденците, с които да се улесни наемането на чуждестранни работници за сезонна работа, а сезоните стават все по-дълги и почти постоянни. Докато евроатлантическите партии разполагат с властта, обезлюдяването и разрухата на България ще продължава. Сред основните акценти в политиката на „Възраждане” са мерките за подобряване на българската икономика и условията на живот, които да стимулират хората да остават тук, а нашите сънародници в чужбина да се завърнат в страната. Признак за добро управление на една държава е нарастващото ѝ население”, заяви в заключение Климент Шопов. 

„Възраждане” е с номер 12 в  бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments