ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Климент Шопов от “Възраждане”: Пречиствателната станция за питейни води на град Сливен трябва да се довърши

“Повече от 40 години този жизненоважен инфраструктурен проект не се приключва. Средства ли липсват? Не. Воля ли липсва? Да. Загриженост за здравето на хората ли липсва? Да. Повече така не може! Хората заслужават чиста питейна вода, не е нормално за 21 век да чакат повече от 40 години за чиста питейна вода”, коментира на среща с граждани Климент Шопов от “Възраждане”.

По думите му, проектът за водния цикъл има изключително лошо изпълнение. “Проектът трябваше да бъде завършен в края на 2023 г., но изпълнението му все още продължава. Улиците стояха с месеци разкопани и в някои части на град Сливен все още така стоят. А дори когато се положиха тръбите и се възстановиха пътните настилки, неравностите са забележими”, каза водачът на листата с кандидати за народни представители от Възраждане – Сливен. 

Според Шопов, липсва инвестиционен контрол и строителен надзор, както и качество на изпълнението. “И това е така, защото договорът с фирмите изпълнители е подписан 2019 г. по времето на управлението на ГЕРБ. Разбира се, всички знаем, че такива големи инфраструктурни проекти са се давали не на случайни фирми по времето на управлението на ГЕРБ. Повече така не може! Време е парите на данъкоплатците да се разходват за качествена работа, осъществена от професионални фирми”, допълни кандидатът за депутат.

“Ние от “Възраждане” ще направим всичко възможно подобни проблеми да не тормозят повече Сливен и областта. Време е да се положат основите на едно солидно развитие на града, което да осигури по-висок стандарт на живот, повече сигурност и развитие за младите в града. Време е за Възраждане на Сливен!”, заяви в заключение Климент Шопов.

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments