ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Климент Шопов: Трябва да се възроди предприемаческият дух в България

“През последните години хиляди българи са заминали зад граница да търсят по-добри доходи, по-безопасна среда за техните деца и по-сигурно бъдеще. Но всичко това, което търсят, могат да го имат тук – в България, а то зависи от правилно управление на държавата. Звучи невероятно, но е напълно възможно, защото местоположението на нашата страна и природните ресурси, с които разполагаме, ни предпоставя да развием силна икономика. Страната ни се намира между Изтока и Запада, което ни благоразполага с добра транспортна свързаност, за да можем да търгуваме с богатите на ресурси страни на изток и с развитите икономики на запад. България е страна, богата на природни ресурси – вода, плодородна земя, ценни и цветни метали, дори и енергийни ресурси като природен газ. Но за да имаме развита икономика, политиката на държавата трябва да се промени.”, това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на “Възраждане” в Сливен Климент Шопов. 

Според него е нужно държавата да използва дипломатическите способи, за да договори по-евтини суровини за българските преработващи предприятия, външната ни политика да е насочена към намирането на пазари за родното производство, корупцията трябва да се сведе до минимум, за да може предприемачите да имат спокойствието да инвестират в страната ни. Шопов добави още, че трябва да се подобри качеството на законодателството и законодателния процес, за да могат фирмите да имат предвидими и добре очертани условия, в които да работят, както и образованието да е насочено към развиването на пълния потенциал на всеки подрастващ, изграждането на кадри, готови за работа и които да могат да извършват научноизследователска и развойна дейност. 

“За всичко това се изисква политици, които да застанат на международната сцена и да се борят за българския национален интерес, но също и да имат политическа воля да осъществят тази политика. А ние от “Възраждане” имаме и двете, нужна ни е подкрепа от българските граждани! Призовавам всички да отидат до избирателните секции на 9 юни и да изберат “Възраждане” с номер 12 в бюлетината”, каза в заключение Климент Шопов. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Facebook Comments