СЛИВЕН

Кметът Радев представи проекта за индустриалния парк пред лидери в индустрията

Кметът Стефан Радев представи проекта на Общината за индустриалния парк в Сливен на престижно събитие с участието на лидерите в българската индустрия. Това стана на церемония за връчване на годишните награди „Фабрика на годината”, състояла се на 7 декември вечерта в Пловдив.

Поканата към сливенския кмет бе отправена, тъй като индустриалните паркове, конкретно – в Бургас и Сливен, са нови дестинации и се определят като горещи точки за бъдещото индустриално развитие на България, по думите на Георги Стоев от „Trakia Tech“.

Стефан Радев разказа за свършената работа през последните години за създаването на парка от 2500 дка, както и за напредналата дейност по първия етап от проекта за изграждане на довеждащата инфраструктура върху терен от 450 дка. „Кандидатствали сме за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и наистина очакваме подкрепа. Целта е да създадем такива удобства, че инвеститорите да могат да проектират буквално на втория ден”, допълни той. Кметът Радев подчерта, че Сливен е първият индустриален град в страната, а общината – най-голямата по територия в България. „Искаме да осигурим условия за летящ старт на инвеститорите при нас”, заяви още той. Сливенският градоначалник получи поздравления за идеята, а Георги Стоев подчерта, че няма друг индустриален парк с такава площ и възможности за привличане на инвеститорския интерес.

На събитието присъства и управителят на „Индустриален парк – Сливен” Соломон Москона. Участниците получиха рекламни брошури на парка.

Годишните награди „Фабрика на годината” са събитие, което поощрява най-иновативните и устойчиви предприятия. Организатори са вестник „Капитал” в партньорство с  „Trakia Tech” и община Пловдив.

 

Facebook Comments