СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев е сред говорителите на Регионален форум на местните власти, който се провежда в Бургас

Кметове и председатели на общински съвети от 33-те общини от областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол участват в двудневния встъпителен форум за Югоизточния район за планиране, организиран от НСОРБ. В първия ден общинските ръководители ще обсъдят основните проблеми и предизвикателства пред управлението на местно ниво. Основни говорители и модератори на дискусиите са кметове с богат опит, ангажирани активно в дейността на НСОРБ – кметът на Сливен Стефан Радев, кметът на Карнобат Георги Димитров и Валентин Ревански, кмет на  Ямбол. 

В работата на форума вземат участие 33 кметове на общини и 27 председатели на ОбС, сред които и председателят на сливенския общински съвет – Димитър Митев. Шест от общинските съвети в региона все още не са определили своите делегати в Общото събрание на НСОРБ.

Във втория ден на събитието предстои да бъдат излъчени кандидатите за членове на УС от региона и ще бъдат избрани членовете в Регионалния съвет за развитие от областите Бургас, Ямбол и Сливен.

Югоизточният район за планиране обхваща 5 големи общини с население над 50 хил. жители, 10 средни общини с население от 15 до 50 хил. жители и 18 малки общини – под 15 хил. Превес в делегатското събрание имат мъжете – 49, 11 делегати са жени.

Facebook Comments