СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев прие посланика на Кралство Испания в Община Сливен

„Благодаря за топлото посрещане!”. С тези думи Негово Превъзходителство Мигел Алонсо Берио, посланик на Кралство Испания в България, се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев в сградата на Общината. Това е първата му визита извън София от назначаването му като посланик. Мигел Алонсо Берио сподели, че е бил в Града под Сините камъни преди 30 години и изрази впечатлението си от развитието му и положителната промяна в инфраструктурата. „Удоволствие е след 30 години да видя как двустранните отношения между България и Испания са станали по-интензивни”.

Двамата разговаряха за възможностите за сътрудничество в образованието,  културата и икономиката. Стефан Радев запозна госта с проекта на Община Сливен за Индустриалния парк и възможностите за инвестиции в региона.

Поводът за посещението на испанския посланик в Сливен е откриване на почетния знак за принадлежност на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” към общността на двуезичните центрове съгласно споразумението между България и Испания. Церемонията по откриването му беше в присъствието на Мигел Алонсо Берио, заместник-кметът Пепа Чиликова и Анхел Сантамария Барнола, съветник в отдел „Образование” към посолството на Кралство Испания в България.

Facebook Comments