СЛИВЕН

Комисар Денчо Чомаков е новият шеф на пожарната в Сливен

От днес главен инспектор Денчо Чомаков, който до този момент оглавяваше пожарната в Твърдица, поема поста на директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен.  

Чомаков заменя комисар Владимир Демирев, който навършва 60 години и напуска системата на МВР.

Комисар Денчо Чомаков има прослужени 33 години в МВР, от които 23 години на ръководна длъжност. След завършване на висшето си образование във факултет ПБЗН на Академията на МВР през 1990 година, последователно преминава през всички изпълнителски длъжности в двете основни направления на дейност в РСПБЗН – Сливен. Работи 3 години като инспектор на дежурна смяна и 5 години като инспектор в направление „Държавен противопожарен контрол“.

За самоотвержената си пожарогасителната и спасителната дейност, Денчо Чомаков е получавал множество благодарствени писма от пострадали в пожари и при други произшествия. Активната му дейност в направление „Държавен противопожарен контрол“, освен всичко друго постигнато, му носи през 1997 г. признание на национално ниво със завоюваното ІІІ-то място в Националния конкурс „Пожарникар на годината” в направление „Офицери, работещи в направление ДПК”.

В края на 1999 г. регионалното ръководство на ПБЗН се доверява на главен инспектор Денчо Чомаков и той е назначен за началник на РСПБЗН-Твърдица. На тази длъжност той се проявява като добър служител и ръководител. Успява да изгради отлични взаимоотношения както с колектива на РСПБЗН-Твърдица, така и с ръководствата на ОДМВР-Сливен и РУ-Твърдица, местната власт, ДГС-Твърдица и представители на останалите държавни институции в региона. Утвърждава се като компетентен и можещ ръководител, ползващ се със завиден авторитет.  

 

Facebook Comments