БЪЛГАРИЯ

Корнелия Нинова подаде оставка

Председателят на БСП Корнелия Нинова подаде оставка.  Тя определи резултатите от изборите като катастрофални. 

“Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове”, посочи Нинова.  

Тя обясни, че няма да напусне Народното събрание, защото е „избрана от народа” и си „остава депутат”. Дали ще се кандидатира за нов мандат като председател на БСП също не стана ясно.

Националният съвет трябва да избере един от заместниците на Нинова, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл на отчети и избори, които започват в цялата партия. „Това означава нови общински председатели, областни председатели, структури на женското и младежкото движение, както и това на ветераните”, поясни тя.

Ще бъде организиран пряк избор на председател през септември и конгрес през октомври. „Това е процес, който партията трябва да извърви и мерките, които трябва да вземе за промяна на състоянието, в което се намира в момента”, каза още Нинова.

Facebook Comments