РЕГИОНИ

Коста Каранашев: Специализираната болница по рехабилитация в Котел трябва да бъде запазена на всяка цена

Кметът на община Котел Коста Каранашев беше на работна среща с министъра на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков. Градоначалникът посети здравното министерство заедно с депутати от няколко партии и с представители на държавната специализирана болница по рехабилитация в Котел.

Основната тема, която кметът е поставил по време на срещата, е свързана с незабавното осигуряване на средства, с които да се покрият задълженията на здравната клиника към персонала и фирмите ѝ доставчици.

Според Каранашев е недопустимо държавата в продължение на 1 година да поема ангажименти, но да не ги изпълнява.

По думите му, този здравен и социален проблем трябва да бъде решен в най-кратки срокове, тъй като екипът от специалисти, който в момента дотира държавата с безплатния си труд, е ценност от национален мащаб. Ако се допусне той да бъде разформирован, никога повече няма да има работеща болница по рехабилитация в Котел.

Специализираната болница в общинския град е една от трите клиники за рехабилитация в България. Заради материалната си база, в нея основно се лекуват деца от цялата страна. След серия от репортажи миналата година, тогавашният здравен министър д-р Асен Меджидиев пое ангажимент болницата да бъде стабилизирана. За съжаление, 9 месеца по-късно, съдбата на здравното заведение е отново неясна, а колективът ѝ е готов да подаде оставка през април, ако не бъдат взети мерки.

Facebook Comments