Любопитно

Котел ще бъде домакин на празника „Балканът пее и разказва“

На 11 юни Котел ще бъде домакин на поредното издание на „Балканът пее и разказва“. Празничната програма ще започне от 11.00 часа на пл. “Възраждане”.

„Балканът пее и разказва“ през годините се е утвърдил като средство за популяризиране и съхранение на духовното богатство на балканските градове, а сцената му е гарант за вълнуващи срещи с многобройната публика.

Заедно с Трявна, Гурково, Дряново, Твърдица и Елена, градът на Раковски ревностно пази традициите, приобщава населението към непреходните ценности на българския дух и обогатява фолклорното богатство на родината ни.

През годините щафетата – кой да е домакин на празника, се предава от град на град. Домакинството със знамето на празника миналата година бе предадено на Община Котел, която на свой ред ще събере таланти от балканските градове.

Представянето на съставите ще бъде веднага след изявата на домакините от Котел, а жребият отреди след тях да бъде представянето на групите от Трявна, Гурково, Елена, Твърдица и Дряново.

Паралелно с надиграванията и надпяванията, всички участници ще имат възможността да представят родния си край с рекламни материали и сувенири на специално разположени щандове.

ПРОГРАМА

  • 10.30 ч. – 10.50 ч. – Шествие на участниците
  • 10.50 ч. – 11.00 ч. – Откриване на празника и издигане на знамето му от кмета на Община Котел – г-н Коста Каранашев на площад „Възраждане” – гр. Котел.
  • 11.00 – 11.30 ч. – Начало на празничната програма с изпълненията на домакините от община Котел -площад „Възраждане”
  • 11.30 ч. – 14.30 ч. – Представяне на програмите на отделните градове по реда на изтегления жребий. Сценичното време за всеки град е 30 минути.
  • 14.30 ч. – Връчване на грамоти на участниците, закриване на празника и предаване знамето на следващия домакин – гр. Твърдица.

Facebook Comments