СЛИВЕН

Лекарите в Сливен: Не ни наричайте убийци!

Във връзка със смъртта на 15-годишната Зейнеб, която почина на 20 юни в МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”, на свое извънредно заседание Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Сливен излезе с позиция по случая.

“Разбираме болката и страданието на семейството и близките на починалата Зейнеб и отправяме към тях нашите съболезнования. Предстои компетентните органи да кажат дали има лекарска грешка и каква е причината за смъртта”, заявяват от организацията.

Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест пред лечебното заведение със скандирания „Убийци!”. Няма такъв лекар, който идва на работа с идеята да убива хора.

МБАЛ ”Д-р Иван Селимински” – Сливен е водещо лечебно заведение в областта за многопрофилна стационарна медицинска помощ с доказан авторитет и традиции. Смъртта на деца в лечебното заведение не е ежедневие.

Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и достойнството на медицинската общност в лечебното заведение”, пише още в позицията.

Facebook Comments