Сливен

Лекарите в Сливен с остра реакция срещу коментарите за заразени медици

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Сливен изрази своето категорично несъгласие с оповестената версия по отношение на причините за големия брой установени случаи на заразен медицински персонал с COVID-19 в Инфекциозно отделение към болницата в града.

В разпространената до медиите позиция се посочва, че е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Според лекарската колегия това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите.

В позицията се посочва, че подобни предположения имат деморализиращ ефект върху персонала в момент, когато млади лекари доброволно отиват да работят в Инфекциозното отделение.

От Колегията заявяват още, че началникът на отделението д-р Милена Ченкова носи основната тежест по отношение на организацията на диагностичния и лечебен процес на пациентите с COVID-19, като по никакъв начин не е предизвикала съмнение в професионалните си и организационни качества.

Припомняме, че вчера по време на заседание на Областния кризисен щаб директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балулова коментира, че една от възможните причини за големия ръст на заразени медици може да е неправилното носене и употреба на лични предпазни средства от страна на персонала в отделението.

Facebook Comments