СЛИВЕН

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете от област Сливен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете на общини от област Сливен, където представи големите проекти за тази година на Сливен, Котел и Нова Загора. Срещата на Борисов с кметовете Стефан Радев, Коста Каранашев и Галя Захариева, народните представители Десислава Танева и Мария Белова, както и с кметове на населени места от региона, се проведе край Медвен, където предстои да започне ремонт на пътя.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че за област Сливен в бюджета са заложени близо 100 млн. лв., предназначени за основни ремонти на улици, водопроводи, булеварди, спортни съоръжения и благоустрояване. Най – много са проектите в община Сливен. Над 53 млн. лв. са предвидени за осемте проекта в общината. За Котел са 17 млн. лв., а за Нова Загора 1.8 млн. лв. „Това са огромни пари, с които може да направите изключително добри неща за хората. За вас сливналии и областта има около 100 млн. лв. в държавния бюджет“, заяви Бойко Борисов и благодари на Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Асен Василев и всички, които са работили за тези предложения и тяхното приемане. 

От своя страна областният ръководител на ГЕРБ Десислава Танева заяви, че с тези средства, общините ще реализират 15 проекта, с които да се подобри качеството на живот на местната общност.

Осем са проектите в община Сливен. 19 млн. лв. ще се използват за асфалтирането на улиците в кв. „Речица“. „Това ще осигури комфортни, надеждни и безопасни условия за движение по улиците в квартала, където живеят над 11 000 души. В момента там се изграждат 22 км канализация за отпадъчни води, 10 км канализация за дъждовни води, близо 5 км нови водопроводи, както и част от главните водопроводни клонове. Асфалтирането ще започне през тази година, като ще бъдат обновени всички пътни настилки. Това е най-важното, което трябва да се направи след изпълнението на водния цикъл в „Речица““, заяви кметът на Сливен Стефан Радев. Той обяви, че ще се изпълняват и три проекта за благоустрояване на кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Клуцохор“. Заложените средства за тях са над 8 млн. лв. Ще се обновят алеите и тротоарите. Ще бъдат оформени зони за отдих, детски и спортни площадки, фитнеси на открито, нови паркоместа. Ще се изгради улично и парково осветление, видеонаблюдение, както и поливни системи за зелените площи.

Над 16,5 млн лв ще се инвестират в цялостното обновяване на Колодрума в Сливен. Целта е възстановяване и превръщането му в многофункционално и модерно спортно и културно съоръжение с капацитет от 1400 места.

Ще се извърши и текущ ремонт на бул. „Цар Симеон“ в Сливен. Стойността на този проект е 2 млн лв. Последно булевардът е ремонтиран преди 20 години. Обновяването му ще има голям икономически, екологичен и социален ефект, защото той е част от първостепенната улична мрежа на града.

Facebook Comments