СЛИВЕН

Мащабна полицейска операция в Сливенско

Maщабна спецакция се проведе на територията на Сливенска област, съобщиха от пресцентъра на полицията. В операцията са участвали екипи на жандармерията, служители на Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и горските стопанства.

Проверени са 1262 лица, 902 превозни средства, 13 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 20 заложни къщи, 31 автоморги, 53 търговски обекти, 71 питейни заведения и игрални зали.

Образувани са 6 досъдебни производства, с полицейска мярка са задържани 19 лица, от тях 7 са обявени за общодържавно издирване с различна мярка, съставени са 39 протоколи за предупреждение по чл. 64 и 65 от Закона за МВР.

От частни адреси и лица в Сливен са иззети 1 кг. тютюн без акцизен бандерол и около 10 гр. суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана.

Установено е нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа в частен имот, намиращ се в местността „Терасите” край Сливен.

Криминалисти от Районно управление – Нова Загора са разкрили кражба на захранващи кабели на стойност 10 000 лева. Извършителите са задържани.

При проверка в частен адрес в новозагорския кв. „Шести” са намерени и иззети наркотични вещества в различни опаковки. Задържани са мъж и жена. В частен имот в същия квартал са иззети около 4 кг. тютюн и 1220 цигари без акцизен бандерол.

По време на операцията са съставени 14 акта и констативни протоколи за нарушения от служители на Регионалната дирекция по горите, Здравната инспекция, Областна дирекция по безопасност на храните и горските стопанство в Котел, Нова Загора и Твърдица.

Операциите на територията на ОДМВР – Сливен продължават.

 

Facebook Comments