СЛИВЕН

Мащабна полицейска операция се проведе в Сливенско

99 нарушения, 6 досъдебни и бързи производства са част от резултатите от мащабната полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР – Сливен. Целта на акицята е противодействие на наркоразпространението, незаконната търговия с тютюневи изделия, незаконния добив и продажба на дървесина, престъпленията срещу собствеността, както и засилен контрол по пътна безопасност.

В хода на операцията са проверени 826 лица, 444 превозни средства, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи, питейни и увеселителни заведения, търговски обект и части домове. Задържани са петима души.

Съвместно със служители на Регионална дирекция по горите – Сливен са извършени проверки на територия, стопанисвана от Държавно горско стопанство – Сливен, два склада за съхранение и продажба на дърва за огрев, както и три товарни автомобила, извозващи дървесина. В три частни имота в селата Ябланово и Мокрен е установено незаконно съхранение на дърва за огрев, като по случаите се извършват проверки.

Съвместно със служители на ТД на НАП-Бургас, клон Сливен и Дирекция „Инспекция по труда” са извършени проверки на пунктова за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали в Сливен и 7 заложни къщи. Проверките са с цел установяване на вещи, предмет на престъпление и контрабанда.

При проверки в два търговски обекта в Котел е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки на световни марки, без съгласието на носителите на авторските права. Иззети са артикули на марките “ADIDAS“, „GUCCI”, „NIKE”. Образувани са досъдебни производства.

При извършена проверка на 56-годишна жена от Сливен е установено, че държи около 6,5 кг. ситно нарязана суха листна маса, с мирис и цвят на тютюн и 49 бр. свити цигари без акцизен бандерол. Тютюнът и цигарите са иззети. По случая в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ – Сливен е образувана преписка.

В частен имот в Нова Загора полицейски служители са установили 55-годишен мъж, който държи акцизни стоки без бандерол- 170 кутии цигари марка “Royal Blue” и 47 кутии цигари марка “Karelia Slims”. В хода на проверката от жилището е иззет един нерегистриран газов пистолет. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията е получен сигнал за взломен автомат в игрална зала в Нова Загора. Нанесената щета е на стойност около 1700 лева. От проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 55 години от Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на проверката са установени 99 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 77 акта и 22 фиша. Хванати са водачи, употребили алкохол и наркотични вещества. Установено е управление на автомобили с поставени регистрационни табели, издадени за други МПС, за което са образувани 2 досъдебни производства. 27-годишна жена от град Раднево, водач на лек автомобил „Ситроен“, е отказала да бъде изпробвана за употреба на наркотични вещества.

В хода на операцията са издирени 12 лица, обявени за общодържавно издирване с мярка „установяване на адрес“. Осъществено е наблюдение и контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния.

 

Facebook Comments