СЛИВЕН

Мащабна спецакция в община Котел, петима са задържани

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на община Котел. Акцията стартира рано тази сутрин в няколко населени места едновременно.

Екипи на полицията, жандармерията и горски служители от Югоизточно държавно предприятие – Сливен работят по разкриване на престъпления срещу имуществото и наркоразпространението, проверяват се водачи на МПС за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, извършват се проверки за установяване на незаконно добити дърва за огрев.

Към 11.00 часа са проверени 154 автомобила и 293 лица. Извършени са претърсвания в части имоти със служебно полицейско куче, като на един от адресите е открито наркотично вещество – около 15 грама канабис.

В хода на операцията са задържани общо 5 лица – трима за кражби от частни домове, едно непълнолетно момче за кражба от лек автомобил и един за притежание на наркотични вещества.

Образувани са 10 преписки за незаконно добити дърва за огрев, общо около 15 куб. м.

По линия на пътната безопасност са съставени 25 фиша и 5 акта. Връчени са 64 наказателни постановления и фишове. На едни от проверените водачи са връчени 5 броя ел.фишове на стойност 1000 лева.

Специализираната операция продължава.

Facebook Comments