Сливен

Министърът на туризма идва утре в Сливен

Министърът на туризма Стела Балтова пристига утре в Сливен. Поводът е е заседание на Националния съвет по туризъм, който ще се проведе в хотел “Национал палас”.

Свикването на съвета по туризъм в града под Сините камъни обаче предизвика остри реакции от страна на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според представители на бранша, които са поканени за участие в събитието, решението срещата да се проведе в Сливен е абсурдно.

“Мястото на Националния съвет по туризъм е на морето, където в момента тече сезонът и положението е изключително тежко”, заяви Бранимир Миланов, заместник-председател на БХРА. Най-големите проблеми в момента са там заради липсата на туристи, посочи още той.

“За мен това е разходка до Сливен. Вече един месец мина от назначаването на служебното правителство и в туризма нищо не се случва”, заяви председателят на БХРА Георги Щерев. Той коментира, че традиционно Националният съвет по туризъм през лятото се провежда на морето, през зимата – в ски курортите, а през останалото време във вътрешността на страната.

Веселин Налбантов, който е член на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, заяви, че е потресен от решението на служебния министър.

“Това е показателно, че за нея и служебното правителство туризмът по българското Черноморие не е приоритет. Никой не мисли за сектора в момента и нищо не се случва. Нямам надежда за положително развитие на летния сезон”, каза още Налбантов.

Същото мнение изрази и Бранимир Ботев, бивш заместник-министър на туризма и президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество за Балканите.

“Стела Балтова не намери нужно да подготви и да открие сезона на българското Черноморие. За сравнение министърът на туризма на Гърция Харис Теохарис обяви старта на туристическия сезон на остров Санторини, като това събитие беше излъчено от гръцката национална телевизия и транслирано в международния обмен”, обясни още Ботев.

Източник: travelnews.bg

Facebook Comments