СЛИВЕН

Минчо Афузов: Ще положим всички усилия за укрепване на пътя Сливен – Елена

По инициатива на областния управител Минчо Афузов се проведе работна среща за състоянието на някои пътни участъци в регион Сливен. Тя бе свикана в отговор на множество сигнали за опасно компрометирани настилки от областната пътна мрежа и най-вече – от желанието на новото ръководство на областта да окаже максимално съдействие за осигуряване проходимостта и безопасността на пътищата преди зимния сезон.

„Свикваме тази среща, за да излезем с план за съвместни действия и да набележим конкретни мерки, с които да облекчим ситуацията. Необходимо е да се предприемат решителни, но и бързи действия, за да осигурим безопасността на пътуващите, особено преди настъпването на зимния сезон“, каза г-н Афузов.

В срещата участваха заместник областният управител Антоний Андонов, инж. Христо Темелков, директор на Областно пътно управление – Сливен, Господин Господинов и Илко Иванов от „Пътно поддържане Сливен“ ООД и Христо Христов, представител на фирма „Берко 90“.

Акцент бе поставен върху пътя Сливен – Елена, най-вече в отсечката от Агликина поляна до Стара река и в самото населено място, както и в района на село Тича – рискови участъци за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия.

Коментирани бяха още технически и юридически въпроси, свързани със забавяне изпълнението на договора на фирма „Пътно поддържане Сливен“ за рехабилитация на проблемния участък от пътя Сливен – Елена, както и възможностите за укрепване и изкърпване на настилките в най-ерозиралите зони. За ремонтиращия се пътен участък в района на село Тича стана ясно, че строително-монтажните работи ще продължат, след като ВиК Сливен завърши подмяната на водопровода.

Взето бе решение фирмите изпълнители да предоставят допълнителни документи, необходими за предстоящите разговори с Регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“.

„От страна на Областна администрация ще бъдат положени максимални усилия за ускоряване на процедурите, тъй като за нас е от изключителна важност осигуряването на безпрепятствен достъп към балканските села“, подчерта областният управител.

Facebook Comments