СЛИВЕН

Младежите от Еразъм+ взеха участие в проекта за първата зелена беседка в парк Юнак

Околната среда е нещото, за което всички трябва да се грижим, за да можем да живеем един истински здравословен и пълноценен живот.

Точно поради тази причина, младежите от програмата на Еразъм+ взеха участие в проекта за първата зелена беседка в парк Юнак, град Сливен, което се проведе на 12.11.2023г.

Беседката изобразява крещящата нужда от това градът ни да бъде по-зелен и по-чист!

Участниците бяха снабдени с ръкавици, четки, бои и всякакви нужни материали.

Освен работата по боядисването, младежите бяха разделени на отбори и изготвиха клипове и интервюта, показвайки усърдния си труд. За печелившият отбор имаше награда!

След работата по беседката всички се събраха за вечеря и споделиха емоциите, които са изпитали по времето на проекта! 

За нас младежите на Академия за Активни Младежи е важно дърветата, които засадим да са по правилния начин, за да сме сигурни, че ще се хванат

За целта избрахе подходящи видове дървета, осигурихме багер за дупки с подходяща дълбочина, почистихме почвата от по-големите камъни, след като засадихме дърветата ги укрепихм с въжета и дървени подпори. На края на засаждането дойде и водоноска. която ще полива и през най-горещите дни от засяването! 

Околната среда е всичко което ни заобикаля – реки, морета, океани, планини, равнини, долини и цялата жива и нежива природа. Това е дифиницията, която учехме в училище и която вярвам, че помни всеки от нас. Природата около нас е жива и ние сме част от нея. В последните десетилетия, ние хората със своята дейност забравихме, че не трябва да й вредим, а обратното – да я пазим, защото тя е единственият ни дом.

На 16.09.2023г. младежите от организацията на Еразъм+ поеха инициативата да изчистят квартал „Колю Фичето” и Новоселски мост.

С неуморен труд и сплотеност участниците успяха да съберат над 70 чувала с боклук и бяха поощрени от много впечатлени граждани.

Хакатонът е събитие, в което хората работят заедно за бързо и ефективно решаване на проблеми. Може да продължи 24 часа или 48 часа.

На 19.08.2023г. се проведе точно такъв Хакатон по проекта на Еразъм+.

Хакатонът беше обединен с проекта „Leaving No One Behind” и Зелената сделка и беше незабравимо преживяване за много души!

Участниците дебатираха и гласуваха, изготвяха и представяха презентации, танцуваха и взимаха участие в различни игри и създаваха много нови приятелства и спомени!

Инициативата им помогна да развият своите комуникативни, лидерски и дигитални умения и им остави спомен за цял живот!

Някои от по малките ни активности са, например, семинари по изработванв на постери за привличане на аудитория към инициативите ни, “Goose Chase” – игра за изпълняване на мисии и раздвижване на тялото и мозъка из града, както и много други.

Youthpass сертификатите са форма на удостоверение, според която участникът активно е посещавал събитията ни и е доказал развитие и употреба на меки умения, работа в екип и редовност в помощта за инициативите. Този сертификат оказва голям тласък в кандидатстването не само държавно, но и интернационално, като представя доказателство за достъпност при работа на дадения човек.

Заповядайте на следващите ни инициативи и изживейте уникални приключения! 

Пълна информация за нас, както и за контакти:
Facebook страница: Академия за Активни Младежи 

Facebook Comments