Сливен

Над 1000 нарушения на пътя са установени при специализирана полицейска операция в Сливенско

2022 превозни средства и 2529 лица са проверени по време на специализирана операция по пътна безопасност в Сливенска област. Акцията е проведена в периода от 11 до 16 януари.

Екипи на пътна полиция са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия. Извършени са действия по недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно изпреварване, неспазване на пътните знаци, маркировката и светлинните сигнали на светофарите. Извършени са и проверки за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност на водачите.

Общо установените нарушения на Закона за движението по пътищата са 1068. При проверки на място са съставени 503 фиша и 66 акта. С мобилни и стационарни камери са констатирани 499 нарушения на скоростните режими. Установени са трима неправоспособни шофьори, двама с алкохол и един, който е употребил наркотици. Водачите, които не са използвали обезопасителните системи в автомобилите си, са 76. Служителите на реда са санкционирали и 68 пешеходци. За неправилно престояване и паркиране са глобени 95 водачи. Съставени са 2 акта за използване на мобилни устройства от шофьорите. Заради неосигуряване на предимство на светофари и пешеходни пътеки са глобени 7 водачи.

ОДМВР – Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

Facebook Comments