Сливен

Над 300 души посетиха мобилния ваксинационен кабинет пред „Била“ само за седмица

Повече от 300 души посетиха през изминалата седмица мобилния ваксинационен кабинет пред магазин „Била“. Поставени са еднодозови ваксини, някои от гражданите са дошли за втора игла, има и ваксинирани с бустерни дози. В имунизационния пунк работи д-р Туран Кая от Стара Загора, негов асистент е Живко Денков от МБАЛ “Д-р Иван Селимински”.

Областният управител Минчо Афузов посети кабинета, за да изкаже благодарност на екипа. „Виждаме, че работите за сметка на почивните си дни. Признателни сме Ви за човешката отзивчивост. Ваксинациите са от изключително значение, за да овладеем епидемията“, каза Афузов.

Д-р Кая подчерта, че за разлика от други държави, в нашата има достатъчно количества от всички разрешени ваксини, при това – безплатни. Като лекар той изрази учудването си, че все още има какво да се желае по отношение на проявения от гражданите интерес. „В други страни хората искат да се имунизират срещу COVID-19, но нямат ваксини“, отбеляза той.

Мобилният кабинет пред „Била“ на бул. „Братя Миладинови“ в Сливен бе разкрит по съвместна инициатива на областната администрация, собственика на лечебни заведения Ибрям Алиев, директора на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров, със съдействието на общината и РЗИ. Целта бе да се създаде още по-улеснен достъп на желаещите да се предпазят от заболяването.

Ваксини се поставят в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора. Графикът на работното им време е поместен в сайта на РЗИ.

Facebook Comments