Сливен

Над 3600 са проверените превозни средства по време на празниците в Сливенско

Девет специализирани операции и ежедневен завишен контрол по пътна безопасност са осъществени от екипи на ОД на МВР – Сливен по време на празниците и почивните дни.

От 23 декември до 2 януари са проверени 3620 моторни превозни средства и 4481 лица. Констатирани са 410 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 62 акта и 348 фиша. Установени са 10 водачи, употребили алкохол, като 5 от тях са с концентрация над 1,2 промила, образувани са бързи производства. Образувани са и две досъдебни производства за управление след употреба на наркотични вещества.

От 31 декември до 3 януари са заснети 122 нарушения на скоростните режими. Най-честото превишаване е от 30 до 50 км.ч.

По разпореждане на директора на ОД на МВР – Сливен старши комисар Димитър Величков засиленият контрол по пътна безопасност продължава и през месец януари. Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация.

Ежедневно екипи на пътна полиция и районните управления извършват проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. Проверки по спазване на Закона за движение по пътищата се извършват и от нощни патрулни екипи в малките населени места.

 

Facebook Comments