СПОРТ

Над 80 деца мерят сили в „Пролетен плувен турнир“ – Сливен 2024

В басейна на ОУ „Елисавета Багряна“ беше даден старт на . Събитието се организира за втора поредна година от Клуб по плуване „Сливен 2002“. В началото на състезанието зам.-кметът Пепа Чиликова поздрави организаторите, участниците и треньорите и пожела на всички успех.

„Плуването е прекрасен спорт. Поздравявам ви, че сте избрали да се занимавате с него. Имайте много успехи и продължавайте с упоритост да вървите напред“, заяви зам.-кметът.

В турнира участват над 80 деца, разделени в три възрастови групи:

I група С – момичета/момчета, родени 2017-2014 година;

II група В – момичета/момчета, родени 2013-2010 година;

III група А – момичета/момчета, родени 2009 година и по-големи.

Участниците мерят сили в няколко дисциплини – 50 метра свободен стил, гръб, брус, бътерфайл и съчетано плуване на 100 метра. Председателят на клуба Стефко Шевкенов изрази надежда турнирът по плуване, който се организира и по Коледа отново в ОУ „Елисавета Багряна“, да придобие още по-голяма популярност и да се превърне в регионално състезание. Шевкенов благодари отново на Община Сливен за подкрепата и осигурените много добри условия за развитието на този спорт в града.

От 2021 година, когато общинският басейн отвори врати след основен ремонт, стана основно място за тренировки, състезания и забавления на децата в Сливен.

 

Facebook Comments