Сливен

Назначиха Кремена Николова за временен директор на Симфоничния оркестър в Сливен

От 1 август Кремена Николова е временно изпълняващ длъжността директор на Симфоничен оркестър – Сливен. Мандатът на Димитър Караминков изтече на 31 юли.

Обявена е процедура за провеждане на конкурс, като документи могат да се подават до 23 август в деловодството на Общината, всеки работен ден от 9.00 до 12.00 и от 14.00 до 16.00 часа. Подробности – в този линк: https://mun.sliven.bg/rabotni-mesta.

Кремена Николова е на 35 години, родена в Сливен. Музикалното й образование започва на 6 години с уроци по цигулка в школата „Мишо Тодоров“. Завършила е музикалното училище в Бургас и Националната музикална академия със специалност цигулка. Осем години след това е работила в Италия, заедно с големи имена от музикалната общност.

От 2018 година – преподавател в Кралската консерватория в Монс – Белгия, а от 2014 – организира свой собствен музикален фестивал във Венеция. Свирила е с музиканти от Болшой театър в Москва, в Париж и др. През последната година се установява в България, в родния град Сливен, където се омъжва.

Facebook Comments