СЛИВЕН

Началникът на пожарната в Сливен се оттегли с почести след 33 години служба на обществото

Комисар Владимир Демирев се оттегля от поста директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” след навършване на пределната възраст за работа в МВР и 33 години, отдадени в служба на обществото.  

„За мен беше чест да работя с вас през тези години! С вас сме не само колеги, но и приятели. Изградихме много силна връзка и се надявам да съм ви научил, че най-важното в работата на пожарникаря е да разчитате един на друг. Бъдете здрави, работете все така усърдно, помагайте си и предавайте опита на тези, които идват след вас”, каза в своето емоционално обръщение комисар Демирев.

Висока оценка за работата на комисар Демирев дадоха директорът на ГД “ПБЗН” гл. комисар Александър Джартов и ст. комисар Димитър Величков, който поднесе плакет от името на ръководството и служителите в Областната дирекция на МВР в Сливен с думи на признателност за доброто съвместно сътрудничество и с пожелания за здраве, късмет и успех в предстоящите начинания. 

По традиция комисар Демирев беше изкъпан ритуално с водна струя под аплодисментите на колегите и гостите.

Към добрите пожелание се присъединиха и неговите колеги, които му връчиха плакет и специално изработена пластика на пожарен автомобил, която да му напомня годините като огнеборец.

Комисар Владимир Демирев завършва Академията на МВР през 1990 година със специалност „Пожарна и аварийна безопасност”. Първите две години след завършването той работи като инспектор „Държавен противопожарен контрол” и отговаря за 15 огнеборци.

От 1992 до 2002 година е на ръководна длъжност в Регионалната дирекция „ПБЗН” с направление пожарогасителна дейност, след което поема ръководството на Районната служба в град Сливен.

От 2015 година е назначен за директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. През годините многократно е награждаван за своя професионализъм и  отдаденост в служба на обществото. През 2021 и 2023 година е награден с  „Почетен знак на МВР ІІІ степен”  и „Почетен знак на МВР ІІ степен“ от министъра на вътрешните работи.

Facebook Comments