Любопитно

На ревю с менци и кобилица в Жеравна

От 19 до 23 август в Жеравна ще се проведе инициативата „Училище за бабини занаяти“, организирана от Обществен дарителски фонд – Сливен.

Програмата за петте дни е наситена с интересни състезания, представяния на книги, практически занимания и много веселие.

Първият учебен ден ще бъде посветен на носиите и гозбите от Сливенския край. Освен забавните занимания и игри за малчуганите, програмата включва интересни събития и за по-големите. Едно от тях е ревюто с менци и кобилица, в което могат да дефилират моми и невести, нагиздени с народни носии. Най-добре представилите се ще получат награди.

Ще бъдат представени кулинарните сборници „Вкусно пътешествие из Сливенския край“, а за най-любопитните е предвидена дегустация с гръмната чорба и боб на цървул.

В „Училището за бабини занаяти“ ще се проведат и различни творчески работилници за предене, сноване, тъкане и др., ще бъдат представени различните занаяти, за децата са предвидени забавни и занимателни игри, търсене на съкровища, състезания, занимания за оцветяване и др.

Училището е отворено за всеки на възраст от 4 до 104 години. В различните творчески работилници могат да участват до 6 души, а в детските групи – 10-12 деца.

Записвания могат да се направят до 18 август на телефон: 0884 956469 и 0889 615617.

Facebook Comments