МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Нели Минчева: Решения на проблемите има, но властимащите много внимават да не разсърдят гласоподавателите

Когато се взимат решения за преодоляване на даден проблем, е необходимо да се отчита общественият интерес, а не интересът на отделни хора. Такъв е и въпросът с бездомните животни.

ВСЪЩНОСТ НИЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С ПОВСЕМЕСТНОТО, БЕЗОТГОВОРНО И НЕЗАКОННО ИЗХВЪРЛЯНЕ И РАЗВЪЖДАНЕ НА ЖИВОТНИ И ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА ОБЩИНАТА.

Това е първоизточникът на проблема. Затова, каквото и да правим за последствията, няма да решим проблема. Трябва да отстраним първоизточника.

Затова, аз Нели Минчева, се ангажирам да работя за:

–  Провеждане на информационни кампании относно правилното отглеждане и ползите от кастрирането на домашни животни – съществува нежелание, остарели разбирания на хората относно кастрациите на кучетата.

Особено внимание трябва да се отдели на работата с децата, как да се грижат за своите любимци, какви  са проблемите, съпровождащи отглеждането на куче, така че при възникнали трудности да не го изоставят.

– Всички решения по въпроса да се взимат заедно с неправителствени организации, доброволци и защитници на животните. Те ще предложат най-доброто за нашите четириноги приятели.

–  Всеобхватна регистрация на домашните животни, като се облекчи режима за това – в момента е налице тежка административна процедура за регистрация на домашните любимци. Процедурата по регистрация е толкова сложна, че може да откаже и добросъвестен стопанин. За да се регистрира куче, се изисква 1-2 дни отпуск от работа и добро количество здрави нерви.

– Увеличаване на финансовия и човешки ресурс на общинската администрация, за по-ефективни действия.

–   Налагане на глоби на безотговорните собственици.

–  Нетърпимост към нехуманно и жестоко отношение и грижи към животните – ако се създаде Общинска полиция, да има към нея Зоополиция.

Разбира се, че трябва да продължат всички добри практики, насочени към последствията от проблема, като хуманния метод “Кастрирай и върни”.

Ако въздействаме върху първопричината за проблема с бездомните животни, след няколко години ще видим резултата.

За изпълнение на тези задачи имам пълната подкрепа на кандидата за кмет Маринчо Христов и кандидатите за общински съветници на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

 

Facebook Comments