Сливен

Нова акция за ползата от ваксините започна в област Сливен

Областната администрация в Сливен, Регионалната здравна инспекция и младежки организации организират съвместно акция, чиято цел е да запознае хората с ползите от ваксините.

В рамките на кампанията ще бъдат раздавани брошури сред клиентите и посетителите в обществените институции, търговските обекти, парковете и на други публични места.

Акцията започна днес, 1 октомври, Международния ден на възрастните хора, и бе проведена сред сливенските пенсионери.

„Близо 20 процента от населението на Сливенска област е над 65-годишна възраст. Това са 34 800 мъже и жени, отгледали деца, внуци и правнуци, създавали обществени блага – бивши учители и лекари, инженери, икономисти, специалисти в най-различни области, хора на изкуството, науката или производството. Дължим им уважение, благодарност, лична отговорност към техните потребности и особено към здравето им“, коментира областният управител Минчо Афузов.

От негово име и от името на администрацията, заместничката му Димитринка Петкова поздрави участниците в тържество за Международния ден на възрастните хора, организирано на крепостта „Туида“ от Сдружение „Съюз на пенсионерите – област Сливен“. Тя подари на членовете на съюза брошури, в които е разяснено защо лицата над 60-годишна възраст трябва да се ваксинират и какви са ползите от това.

Акцията ще продължи и през следващите дни. Тя е част от информационна кампания, организирана преди няколко месеца по инициатива на областния управител и РЗИ.

При проявен интерес от предприятия или администрации, екип от специалисти може да се срещне на място с работниците и служителите, за да отговори на всички въпроси, свързани с ваксините.

При наличие на желаещи, мобилен екип на здравната инспекция е в готовност да постави ваксини по избор.

Facebook Comments