СЛИВЕН

Нови пейки и място за спорт в ДГ „Вержин и Хаик Папазян”

Изненада за малчуганите от Детска градина „Вержин и Хаик Папазян” в навечерието на 24 май подготви ръководството на детското заведение. В двора на градината вече са монтирани две пейки във формата на разтворени книги, а от страниците им се подават любими приказни герои.

„Бях вдъхновена от игрите и драматизациите, които децата представят по различни поводи и по свой начин. От самите тях дойде идеята за създаването на тези вълшебни пейки книги, които карат децата да се чувстват като приказни герои”, сподели директорът на детската градина Виктория Андонова.

За да се чувстват децата още по-добре и да имат свое място за спорт, преди месец в двора на градината е изградена и фитнес-площадка. Виктория Андонова коментира, че децата я използват активно, а родителите са доволни, че малчуганите им имат място за спорт и на открито.

Средствата за пейките и фитнес-площадката са от собствения бюджет на ДГ „Вержин и Хаик Папазян”. Самата база е изцяло ремонтирана и обновена през 2020 година със средства на Общината. Към момента в детската градина има 219 деца, като към тях влизат и децата от двете групи на филиала.

Facebook Comments