БЪЛГАРИЯ

Нов антирекорд: 436 нови случая на коронавирус у нас само за едно денонощие

Положителните проби за коронавирус у нас достигнаха 436 за последното денонощие. Направени са 5431 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система.

При 131 излекувани, тенденцията за увеличаване на броя на активните случаи продължава. Към момента те са 6134 души. От тях 971 лица са хоспитализирани. Пациентите, които са настанени в интензивни отделения, са 57.

През изминалото денонощие в България са починали 8 пациенти с COVID-19. Така общият брой на смъртните случаи от началото на епидемията достигна 862.

Ръст на новозаболелите се забелязва още от средата на месец септември и с всеки изминал ден се ускорява. В началото на епидемията, когато заразата се разпространяваше в клъстери, тестването беше фокусирано върху контактите на заразените.

Предаването на коронавируса обаче вече е до голяма степен дифузно, т.е. става на случаен принцип. 

Най-много нови случаи през изминалото денонощие са регистрирани в София град – 135. Следва Пловдив – 40. Бургас – 38. Стара Загора – 27. Благоевград – 25. Варна – 19. Търговище – 18. Хасково – 15. В останалите области в България са регистрирани 10 или по-малко новозаразени. Единствено във Видин не е отчетен нито един нов случай.

Facebook Comments