СЛИВЕН

Областният управител инж. Маринчо Христов бе гост на празничния концерт-спектакъл на СУ “Иван Вазов” в Нова Загора

Областният управител на Сливен инж. Маринчо Христов бе официален гост на празничния концерт-спектакъл, с който Средно училище „Иван Вазов“ в гр. Нова Загора отбеляза своя двоен празник – 60 години от построяването на новата сграда на първото „Новозагорско околийско III- класно училище“ и 143 г. от създаването му.

„Стъклени топчета“ бе заглавието на съвместния проект между възпитаници и преподаватели, чрез който публиката имаше възможност да се увери как добрият учител вдъхновява и кара всяко дете да даде най-доброто от себе си.

Сред присъстващите в залата на Народно Читалище “Диньо Петров Сивков – 1870 г.” в града бяха още кметът на община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът на общината Ивайло Енев, Елена Петкова- общински съветник в Община Сливен, началникът на РУО-Сливен г-жа Кристиана Добрева-Станкова, кметове на кметства, бивши и настоящи преподаватели в училището, както и техни колеги от други учебни заведения.

Областният управител инж. Маринчо Христов изрази от сцената огромното си уважение към директора на училището Минка Коджабашева,  към педагогическата колегия и учениците за полаганите усилия да  се опази българската идентичност, да се съхрани и предаде на поколенията любовта на предците ни към образованието.

“Много усърден труд, несломим дух и патриотизъм стоят в основите на този храм на знанието, носещ името на патриарха на българската литература Иван Вазов.  Пожелавам Ви да останете негови верни и горди наследници, да почерпите от него духа на родолюбието!“, завърши словото си  Маринчо Христов.

Facebook Comments