СЛИВЕН

Областният управител откри учебната година в най-старото училище в Сливен

Областният управител Маринчо Христов уважи официалното откриване на учебната 2023/2024 г. в най-старото училище в града ОУ “Панайот Хитов“.

В приветствието си към всички гости Христов изрази радостта си, че на този ден присъства именно в това училище, което за него носи много история, дух, традиции и вяра.

Той отправи пожелания към първокласниците да помнят винаги първия учебен ден, а на всички останали ученици пожела постоянство в учението и напомни, че образованието е тяхната най-добра инвестиция за бъдещето.

„Най-важният учител е първият учител, най-мъдрият е книгата, а най-строгият учител е животът. За да се подготвите за най-строгия учител, първо трябва да преминете през първите двама. Училището е много важно, защото в него, мили дечица, вие израствате, а със знанията, които то ви дава, можете да постигнете мечтите си. На добър час и повече шестици!“, каза още Маринчо Христов.

Ръководството на ОУ „Панайот Хитов“ – Сливен, начело с директора Мартин Маринов, зарадва всички с пъстра празнична програма, изпълнена с герои от детските книжки, танци и стихотворения, рецитирани от малките ученици.

В изпълнение на Антон Стоянов – единственият незрящ ученик, който се обучава в училището, прозвуча песента „Хубава си моя горо“, а по-късно училищният двор се оказа тесен за кръшното българско хоро, в което взеха участие ученици, учители и родители.

По традиция, празникът завърши с първия училищен звънец и менче с вода за здраве и благополучие.

Facebook Comments