СЛИВЕН

Областният управител се включи в честването на 150 от създаването ОУ „Христо Ботев“ в село Самуилово

С тържество и викторина на тема “ По стъпките на Ботев“, вчера приключиха честванията по повод 150-ата годишнина от основаването на ОУ „Христо Ботев“ в село Самуилово.

Официални гости на тържеството бяха областният управител инж. Маринчо Христов и Ралица Василева-Експерт в РУО-Сливен.

Участие във викторината взеха и деца от Основното училище в с. Съдиево, което също носи името на великия поет и революционер.

Областният управител поздрави ръководството и учениците на двете училища за труда, който са вложили в организирането на това мероприятие поддържащо огъня на родолюбието. Той призова днешното поколение да милее за свободата и да следва ценностите, за които са се борили герои като Левски и Ботев, за да бъде България и занапред горда и независима.

Възпитаниците на двете училища, разпределени в два отбора “Орловци” и “Свобода”, демонстрираха отлично познаване на биографията на бележития поет, след което проявиха бързина и сръчност в поставените им задачи да сглобят пъзел с кораба “Радецки”, а с помощта на връв и маниста да извезят родния трибагреник.

И двата отбора се представиха достойно, като наградите им бяха връчени лично от Маринчо Христов.

Тържеството продължи с рецитал на Ботевите стихове, а седмокласникът Симеон Колев поднесе изненада за всички гости със свое авторско стихотворение посветено на гениалния поет.

Още много песни и танци допринесоха празника да стане още по-цветен, вълнуващ и незабравим.

В знак на уважение и благодарност за приетата покана, областният управител получи подарък за спомен, след което в специално създадената „Книга за пожелания“, той остави послание за идните поколения.

Събитието, организирано от двете училища носещи името на Христо Ботев, бе и по повод на 176-та годишнина от рождението му, която бе отбелязана на 6-ти януари.

Facebook Comments