СЛИВЕН

Областният управител уважи 180-годишния юбилей на ОУ “Панайот Хитов”

С вълнуващ концерт, изпълнен с енергията и емоцията на българския народен танц  ОУ „Панайот Хитов“ чества снощи своя 180 годишен юбилей. Сред гостите на събитието, състояло се в зала „Сливен“ бяха народният представител Татяна Султанова, областният управител Маринчо Христов,  заместник-кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, началникът на РУО – Сливен Кристиана Добрева-Станкова, общински съветници, граждани.

Голямата изненада за вечерта бе присъствието на д-р Филип Хитов – родови наследник на бележития сливенски войвода Панайот Хитов, който наред с останалите специални гости благодари сърдечно за поканата и отправи своите пожелания към училището.

Директорът на учебното заведение Мартин Маринов получи почетен плакет и поздравителен адрес от името на кмета на Общината Стефан Радев за годишнината на училището и приноса му в развитието на образованието.

С поздравителен адрес, областният управител Маринчо Христов също отправи послание към учебното заведение: „Дълга и вълнуваща е историята на Вашето училище. Много усърден труд, несломим дух и патриотизъм стоят в основите на този храм на знанието носещ името на легендарния сливенски войвода Панайот Хитов. Пожелавам Ви да останете негови верни и горди наследници, да почерпите от него духа на родолюбието“.

В празничната юбилейна програма участие взеха възпитаници на учебното заведение , както и представителния ансамбъл към Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – Котел, който зарадва гостите си с шарен спектакъл от музикални и танцови изпълнения.

Зала „Сливен“ се оказа тясна за желаещите да се включат в голямото хоро, което младежите от ансамбъла поведоха за финал на събитието.

Facebook Comments