СЛИВЕН

Областният управител: Членството ни в НАТО дава сигурност и гаранции

„Днешният ден е важна дата за всички членове на НАТО, както и за България, която е пълноправен член на Алианса. Това, преди всичко, ни дава сигурност и гаранции. Виждаме каква е политическата обстановка в региона и света, близостта на военните конфликти. Това показва голямото предимство на нашето членство, защото “сме по-силни, когато сме заедно”. Единството дава силата”, това каза областния управител инж. Маринчо Христов по време на откриването на виртуална изложба на тема „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“, която бе едновременно представена в 35-те национални прессклуба на Българска телеграфна агенция в страната и чужбина.

В събитието участие взе и заместник-кметът по социалните дейности в Община Сливен Пепа Чиликова, която сподели за добрите взаимоотношения и сътрудничество с учебния полигон “Ново село” и за реализираните на местно ниво проекти с Програмата за хуманитарна помощ.

Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) е междуправителствен военен съюз, създаден със Северноатлантическия договор, подписан на 4 април 1949 г. На 29 март 2004 г. България официално става член на Алианса. По този повод експозицията, посветена на 75-ата годишнина от създаването на НАТО и 20-годишнината от присъединяването на страната ни към него, разкрива в кадри и документи ключови исторически моменти, съхранени в архивния фонд на БТА.

Facebook Comments