Сливен

Обръщение на областния управител на Сливен за Деня на свети Йоан Рилски

На 19 октомври почитаме светец, когото още приживе са наричали „земен ангел“. Св. Йоан Рилски е намирал лек и е правил чудеса за безнадеждно болни, вдъхвал им е вяра и кураж. Той е пазителят на българските лекари и покровител на българския народ.

“Уважаеми лекари,

Епидемията от COVID-19 Ви изправи срещу тежки предизвикателства, които обикновеният човек познаваше само от литературата и филмите. Вложихте професионализъм и сърце в битката за нас, Вашите пациенти. Благодарим Ви!

Обръщам се към работещите в спешна помощ, в болничната и доболничната помощ, в клиничните лаборатории и РЗИ – бъдете здрави, силни и благословени! С риск за собственото здраве и живот, Вие, нашите лекари, защитихте честта на бялата престилка! Нека изразим почит и уважение и към лекарите, които, уви, изгубихме в епидемията. Няма да ги забравим!

Обръщам се и към Вас, уважаеми съграждани!

Иска ни се да вярваме, че епидемията превърна здравето в осъзната ценност за цялото общество. Но усложнената епидемична обстановка все още е факт. Можем да помогнем и на себе си, и на днешните земни ангели – лекарите, като спазваме мерките и направим това, което зависи от всеки, за да бъде по-защитен. Нашето разбиране за отговорно поведение, като областна администрация, е да се даде още по-голяма възможност на хората, които биха желали, да се ваксинират. По идея на зам.областните управители Антоний Андонов и Димитринка Петкова предстои да бъдат разкрити имунизационни пунктове на най-оживените места в Сливен, със съдействието на РЗИ и на лекарската колегия. Силно се надяваме, че това още повече ще улесни гражданите и ще повиши интереса към ваксинирането, за да възвърнем по-бързо обичайния си социален живот, с по-малко щети. Нека свети Йоан Рилски ни даде мъдрост, в името на здравето!”

С уважение: Минчо Афузов

Областен управител на област Сливен

Facebook Comments