СЛИВЕН

Обсъдиха възможностите за развитие на рибарския сектор в Сливенска област

Възможностите за създаване на партньорство между четирите общини в Сливенска област за развитието на сектор рибарство, аквакултури  и преработката на рибни продукти бяха обсъдени на среща, чийто домакин бе кметът на община Сливен Стефан Радев. В нея участваха кметовете на общините Нова Загора и Твърдица Галя Захариева и Атанас Атанасов и заместник-кметът на община Котел Румен Стоилов.  

На срещата бе подкрепена идеята общините да се обединят, за да бъде привлечено европейско финансиране за подобряване на инфраструктурата и дейностите в сектора. За целта е необходимо да бъде създадена Местна инициативна група, която да изработи цялостна стратегия за развитие на сектора на общинските територии.  В обединението водещи партньори ще са общините, но ще бъдат поканени да се включат представители на бизнеса и нестопански организации, работещи в тази специфична сфера на икономиката.

Подобно обединение между всички общини в Сливенска област се обсъжда за първи път. Идеята ще бъде представена за обсъждане в Общинските съвети.

В срещата участваха още заместник-кметовете на община Сливен Румен Иванов и Стоян Марков.

Facebook Comments