СЛИВЕН

Общината представи доклад за развитието на културния и исторически туризъм в Сливен

В Сливен се проведе кръгла маса „Наследството на Сливен-пленяващо и многолико”. По време на събитието Дора Чанева, експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”, представи доклад за развитието на културния и исторически туризъм в Града под Сините камъни. В дискусията се включиха Теодора Недялкова и Виктория Михнева– уредници в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков”-Сливен, Каролин Капитанова – уредник в Художествена галерия „Димитър Добрович”-Сливен, Мая Иванова – ръководител на крепост „Туида” и Тони Димитрова – завеждащ филиал Музей на текстилната индустрия. Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците.

„Историята на нашия град е съхранила страници, изпълнени с героизъм и борба, с творчество и духовен подем – свидетелство за силата и трудолюбието на хората, живели и живеещи в Сливен. Тя събужда у нас, гражданите на Сливен, чувство на законна гордост, утвърждава историческата ни памет, защото Сливен е доказателство за здравината на българския корен и силата на българския дух. Сливен е град от Долината на тракийските царе, важен духовен и просветителски център от Първото и Второто българско царство, икономическо и политическо средище от периода на Възраждането и след Освобождението. Град, чиито будни граждани ревниво пазят връзката с духовните си корени и старите традиции”, посочи Чиликова.

Кръглата маса е организирана от Община Сливен по Проект „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико” по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”.

Facebook Comments