Любопитно

Община Сливен с награда за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм

Голямата награда от осмото издание на Националния конкурс READ & TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”) за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2019 г. бе присъдена на „Нетипична Нощ на музеите с Типично“ на Община Сливен.

Поради отмяна на изложението през миналата година, журито присъди награди за две последователни години – 2019 и 2020 г.

Събитието, което бе съвместно организирано от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национална художествена галерия „Димитър Добрович“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост Туида и Община Сливен, се състоя на 18 май 2019 г. по повод Международния ден на музеите и Европейската нощ на музеите.

Предвидените мероприятия в програмата бяха основно насочени към младите хора и децата, които освен че се разходиха из музейни обекти на територията на Община Сливен и се запознаха с културно-историческото ни наследство, имаха възможност да участват в специално разбработена игра под формата на карта с инструкции.

Националният конкурс READ & TRAVEL („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”) е част от програмата на Международното изложение „Културен туризъм” – Велико Търново и се обявява всяка година в рамките на единствения специализиран форум за културен туризъм в България.

Facebook Comments