СЛИВЕН

Общинската Детска млечна кухня разширява обхвата си с пунктове в селата Гергевец, Камен и Желю войвода

Детска млечна кухня към Община Сливен разкрива раздавателни пунктове в селата Гергевец, Камен и Желю войвода. Те ще заработят от 2 май и ще се намират на първия етаж в сградата на съответното кметство.

Желаещите да получат храна за децата си в новооткритите раздавателни пунктове, могат да направят заявка на място на 27 април, както следва:

– село Гергевец от 12.35 до 12.45 часа;

– село Камен от 13.00 до 13.10 часа;

– село Желю войвода от 13.20 до 13.30 часа.

В началото на февруари т.г. Общината разкри първия раздавателен пункт извън Сливен – в село Самуилово. Това се случи в отговор на нуждите и удобството на родители от селото и близките населени места.

„Разкриването на допълнителни пунктове в част от селата, е крачка към надграждане на услугата, която предлагаме. С нея улесняваме значително родителите, които са ангажирани и нямат възможност да пътуват всеки ден до града”, коментира кметът Стефан Радев.

Цената, която заплащат родителите, е 1 лев на ден. Менюто включва супа, основно и десерт. То е разработено в съответствие с изискванията на Наредба №2 /07.03.2013г. за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни. Общо десет раздавателни пункта функционират на територията на Сливен . Първият, където се приготвя храната, се намира в квартал „Даме Груев”. Пунктове има в кварталите „Речица”, „Българка”, „Сини камъни” – в ДГ „Елица”, „Дружба” – в ДГ „Детски Рай”. Раздавателни пунктове има още на пл. „Васил Левски”, в кварталите „Република”, „Клуцохор” и в центъра – на ул. „Пейо Яворов”. Пунктът в Самуилово предоставя храна всеки ден във времето от 12,15 до 12,30 ч.

От 13 март т. г. абонатите на Детската млечна кухня вече могат да заявяват и заплащат ваучери по електронен път през платформата „Виртуална кухня”. Тя е достъпна на сайта на Община Сливен на посочения линк: https://dmksl.uslugi.io/

Новите абонати на кухнята трябва да се регистрират в платформата и в петдневен срок да представят необходимите документи в пункта за активиране на достъпа за онлайн заявки. Необходими документи – бележка от общопрактикуващия лекар или от друг лекар-специалист с указания за хранителния режим; копие от удостоверението за раждане на детето. След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон.

Facebook Comments