Сливен

ОДМВР – Сливен: Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

От началото на месец септември на територията на ОДМВР – Сливен е в ход традиционната кампания по пътна безопасност „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. В рамките на акцията са проведени срещи с училищните ръководства и охранителните фирми, извършени са проверки на пътните знаци, маркировката, осветлението и предпазните ограждения в районите на учебните заведения в областта.

Служители на Пътна полиция и ОДМВР – Сливен извършват контрол по спазване предимство на пешеходни пътеки, движение на пешеходци и пресичане на определените за това места.

Акцията продължава до 31 октомври като в нея са включени беседи по пътна безопасност с най-малките в детските градини и такива в по-горните класове, съобразени с предприетите противоепидемични мерки и съгласуване с ръководствата на учебните заведения.

От 15 до 22 септември ще се проведе Седмица за превенция на детската пътна безопасност, през която са планирани специализирани операции с акцент контрол в района на пътните участъци от и към учебните заведения, автобусните спирки и пешеходните пътеки в районите на големите булеварди и по-натоварените улици в населените места в област Сливен.

 

Facebook Comments