СЛИВЕН

ОДМВР – Сливен предприема мерки за опазване на обществения ред по време на Националния празник

На територията на ОДМВР-Сливен са предвидени специализирани операции за недопускане на престъпни посегателства и превантивни действия по пътна безопасност по времена на отбелязване на Националния празник – 3 март, и съпътстващите го почивни дни.

От 25 февруари е в ход операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“, която ще продължи до 6 март.

В дните 2, 3 и 6 март ще има засилено полицейско присъствие между 14.00 и 20.00 часа на входно-изходните пътни участъци в населените места.

Екипи на сектор „Пътна полиция“ следят за спазване на скоростните режими с всички налични технически средства. Проверките ще са интензивни в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Засилено присъствие ще има на път ІІ-53 в посока автомагистрала „Тракия“. Ще се следи за спазване ограниченията, въведени от АПИ, за движение на товарни автомобили. Проверките за употреба на алкохол и/или наркотични вещества остават засилени.

Охраната на обществения ред ще се осъществява при патрулна дейност на територията на общинските центрове от дежурни екипи на криминална полиция, пътна полиция и групите „Охрана на обществения ред”. Предвидени са мобилни екипи, които да извършват обходи в малките населени места.

ОДМВР-Сливен съветва гражданите при по-продължително отсъствие да предприемат мерки за опазване на дома и имуществото си.

От полицията апелират за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковото изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

Facebook Comments